יום שלישי, 14 במאי 2013

מאפינס תרד וגבינת פטה

הפעם בפינת המתכונים מאפינס עם הרבה מרכיבים בריאים (אבל לא רק), היוצרים ביחד טעם מאוד עשיר. גבינת הפטה מוסיפה מליחות מושלמת, והתרד, מעבר לפן הבריאותי, מוסיף גם צבעוניות נפלאה.
והכי מושלם שהם מתאימים ליצורים קטנים ומתוקים שרק מזמן יצאו להם השיניים אבל כבר רוצים לאכול כמו גדולים. הילדון הקטן שלי זלל את המאפינס בתאבון גדול. והכי חשוב שהם ענו לצורך הכי חשוב שלו, לאכול לבד עם הידיים.
מתאים לגדולים ולקטנים כאחד (מגיל שנה ומעלה)!



המרכיבים:
שמן זית לשימון התבנית
375 גרם (2.5 כוסות) קמח תופח
250 גרם תרד (אפשר גם פחות), קצוץ
150 גרם גבינת פטה, מפוררת
2 כפות גבינת פרמזן או גבינה צהובה מגורדת + 2 כפות אקסטרה לפיזור על המאפינס
330 מיליליטר חלב
90 גרם חמאה, מומסת
1 ביצה
1 כף שמיר טרי, קצוץ


אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
משמנים בשמן זית את תבנית השקעים או 12 תבניות סילקון.
 2. מנפים את הקמח לתוך קערה. מוסיפים תרד קצוץ, גבינת פטה וגבינת פרמזן ומערבבים עד שהמרכיבים מתמזגים יחד.
בכלי נפרד באמצעות מזלג מקציפים את החלב, החמאה, הביצה והשמיר עד שהמרכיבים מתמזגים היטב.
מוסיפים את תערובת החלב לתערובת הקמח ובעזרת כף מתכת גדולה מערבבים יחד (לא לערב יתר על המידה).
3. מפזרים את התערובת המוכנה לתבנית שקעים משומנת ומפזרים מעל פתיתי פרזמן. אופים כ-20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא נקי.
מוציאים מהתנור ומעבירים לרשת קירור.
אפשר להגיש חם או בטמפרטורת החדר.

בתאבון!



ולסיכום, מה עשה השובב בזמן שאמא אפתה עבורו מאפינס? בלאגן!




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח אם תשתפו מנסיונכן ותשאירו תגובה. כל התגובות מתקבלות בברכה.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...