יום שישי, 26 ביולי 2013

עוגת לימון עסיסית

כשאבא קונה יותר מדי לימונים, אמא נאלצת לאפות עוגת לימון.
האמת שזאת הפעם הראשונה שאני אופה או טועמת עוגת לימון, אבל בהחלט לא האחרונה. לא ידעתי למה לצפות מהעוגה המוכנה, במיוחד אחרי שהשתמשתי בשלושה לימונים עבורה (גרידת לימון והמיץ),  חשבתי שזה יותר מדי לימונים בתוך עוגה אחת. אבל אני ילדה טובה, ונשמעת למתכונים. וטוב שכך, יצא מעולה. הטעם חמצמץ אך יחד עם זאת מאוד מתוק.
המתכון לקוח מהאתר הזה:
http://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/sweets/Article-9f1dffb69b53331006.htm

התמונה שלי כמובן :)


עוגת לימון עסיסית

המרכיבים  לעוגה:
1.5 כוסות (210 גרם) קמח
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
2 כפיות גרידת לימון (מכ-2 לימונים בינוניים)
1 כוס (200 גרם) סוכר
1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
3 כפות (50 מ"ל) מים
3 ביצים L
1/2 כוס (125 מ"ל) שמן

לסירופ לימון:
1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
1/4 כוס + 2 כפות (80 גרם) סוכר

תבנית מלבנית מאורכת באורך 30 ס"מ או 3 תבניות מלבניות באורך 15 ס"מ

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים את תבנית האפייה בנייר אפייה.
2. מנפים יחד לקערה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
3. בקערה נפרדת מערבבים את גרידת הלימון עם הסוכר, עד שהסוכר הופך לח ובעל ניחוח ארומטי. מוסיפים את מיץ הלימון, המים, הביצים והשמן ומערבבים היטב.
4. מוסיפים את תערובת הקמח לבלילת הלימון ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה, אחידה וללא גושים. מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה, עד לכ-3/4 מגובהה. אופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. (אם אופים בתבניות קטנות, זמן האפייה מתקצר לכ-25 דקות).
5. בזמן שהעוגה נאפית מכינים את סירופ הלימון: לסיר קטן יוצקים את מיץ הלימון ומוסיפים את הסוכר. מבשלים על גבי להבה בינונית עד שהסוכר מתמוסס כולו והתערובת שקופה ונוזלית. מצננים עד לצאת העוגה מהתנור.
6. עם צאת העוגה מהתנור, מנקבים בה בעזרת קיסם עץ מספר רב של חורים. יוצקים את סירופ הלימון בזהירות ובאופן אחיד על גבי העוגה. מניחים לעוגה להצטנן לטמפרטורת החדר ולסירופ להיספג היטב.
שימו לב, זמן האפייה הוא קריטי - כמה דקות מיותרות של אפייה יפגמו במרקם של העוגה ויהפכו אותה מרכה, לחה ועסיסית לסתם עוגה יבשה. מומלץ לכן, לשים לב ולבדוק את העוגה מיד כשחלקה העליון מזהיב מעט (הוא לא צריך להשחים מאוד). העוגה מוכנה כשקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם מעט פירורים לחים.
 העוגה נשמרת עוד כיומיים נוספים בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב.

בתאבון וסופ"ש טעים!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח אם תשתפו מנסיונכן ותשאירו תגובה. כל התגובות מתקבלות בברכה.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...