יום שבת, 17 באפריל 2021

מתכון פסטה מפנק וטעים במיוחד עם דג טונה, זוקיני וברוקולי

אם חיפשתם ארוחה מהירה להכנה, הגעתם למקום הנכון. הילדים שלי מאוד אוהבים את המנה הזאת, וגם אנחנו ההורים. למרות שהיא יותר על הצד השובב בזכות הקרם לבישול, היא עדיין מכילה מגוון מרכיבים בריאים כגון זוקיני וברוקולי (ויטמינים), דג טונה (אומגה-3) ופסטה מחיטה מלאה (פחמימות מורכבות). אם פסטה מחיטה מלאה לא מדברת אליכם, ניתן להחליף לפסטה רגילה כמובן (שהופכת את המנה ליותר מפנקת).   


אז בואו נתחיל לבשל.


----------------------------------------------------
המצרכים:

- פסטה פנה 500 גרם
- מיכל שמנת לבישול
- זוקיני חתוך לעיגולים
- ראש ברוקולי, מפורק לפרחים
- פירורי לחם
- דג טונה או סלמון במים מקופסת שימורים 
- גבינה צהובה מגורדת


------------------------------------------------------
*הכמות של הדג תלוייה בטעמכם האישי, אוהבים הרבה טונה? הוסיפו שתי מנות של דג. 




אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור על מצב גריל בטמפרטורה גבוהה (כ-200 מעלות).

2. מבשלים את הפסטה אל-דנטה בסיר עם מים, כשמונה דקות. 

3. מאדים את הזוקיני ואת הברוקולי כמה דקות בודדות. ניתן להוסיף את הירקות אל הסיר עם הפסטה כשתי דקות לפני סיום בישול הפסטה. מסננים.

4. בתבנית אפייה גדולה, מערבבים את הפסטה, הירקות המאודים, ואת הטונה המסוננת.

5. מוסיפים את השמנת לבישול ואת הגבינה הצהובה (להשאיר מעט לאחר כך). ממליחים ומערבבים פעם נוספת.

6. מפזרים מעל את פירורי הלחם ועוד קצת מהגבינה שהשארנו בצד. 

7. אופים מתחת לגריל כחמש-שבע דקות עד להזהבה.

ומגישים. בתאבון!



מזמינה אתכם לעמוד הפייסבוק שלי, לעולם היצירה עם פעוטות וילדים. שם ניצור, נשחק ונשלב את שניהם יחד.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח אם תשתפו מנסיונכן ותשאירו תגובה. כל התגובות מתקבלות בברכה.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...