יום שלישי, 24 במרץ 2020

משחק לתרגול חשבון פשוט וכפל


תמיד אמרתי, ותמיד אמשיך להגיד (או לכתוב במקרה הזה), שתרגול חשבון עם ילדים זה כיף אמיתי, אם עושים את זה נכון. ונכון זה בצורת משחק, או יצירה.

למשל, כולנו מכירים את משחק הקלפים "מלחמה", נכון? מחלקים את הקלפים שווה בשווה, וכל אחד בתורו מוריד קלף על השולחן. מי שהניח את הקלף עם המספר הגבוה ביותר, זוכה בכל הקופה. המשחק הזה מיסודו הינו משחק מתמטי, וכולו עוסק במספרים. אבל מה אם נוסיף אלמנט מאתגר נוסף למשחק הקלאסי הזה?


כשבבית הספר של הבן שלי התחילו ללמד את הילדים תרגילי חיבור, החלטתי לחזק את הנושא גם בבית. התיישבנו לשחק ב"מלחמה". אבל הפעם, במקום קלף אחד, כל אחד הניח שני קלפים. 


כל אחד מחבר את המספרים שיצאו לו, ולמי שיצא המספר הגבוה ביתר, זוכה בכל הקופה. 
בתמונה התחתונה המנצח הוא בעל הקלפים עשר ושלוש, כי לו יצא 13 ולי רק 6. חיבור פשוט.


אבל מה קורה עם ילדים בכיתות יותר גבוהות? פשוט מאוד, במקום חיבור, מכפילים! הפעם הקלפים מראים את המספרים הבאים, 30 למעלה,  36 למטה. 


שיהיה משחק מהנה!

חדשים בבלוג? תרשמו כמנויים לבלוג וגם מזמינה אתכם לעמוד הפייסבוק שלי, לעולם היצירה עם פעוטות וילדים. שם ניצור, נשחק ונשלב את שניהם יחד.

יום שלישי, 17 במרץ 2020

מה לעשות עם הילדים בבית בזמן ההסגר? ליצור עולמות קטנים כמובן!


אחת מהשיטות היותר כייפיות להפעיל את הילדים בזמן שהות ארוכה בבית היא ליצור עבורם (אם הם קטנים), או ביחד איתם (אם הם כבר גדולים), עולמות קטנים. מה זה אומר ואיך עושים את זה? כל התשובות לפניכם.

את העולמות הקטנים ניתן ליצור מכל הבא ליד, והכי חשוב, ניתן להתאים את הנושא הנבחר לאינטרס של הילדים. חלל, דינוזאורים, בוב הבנאי, רכבות, בובות LOL, בעלי חיים, פייות וכו'.

השלב הראשון הוא להחליט איפה העולם הקטן והדמיוני שלנו ייבנה. החדשות הטובות הן שכל כלי גדול יכול להתאים, כגון מגש הגשה, קופסה גדולה מקרטון או מפלסטיק, קערה גדולה, מדף ריק בגובה הילדים, שולחן קפה, על הרצפה בפינה שקטה בבית וכו'.

אז איך בונים? 
בכל בית ניתן למצוא קוביות ובעלי חיים קטנים מפלסטיק. מתיישבים עם הילד על השטיח, ומתחילים לבנות גן חיות. מזמינים בעלי חיים שונים, ומתחילים לשחק.






קיבלתם חבילה בדואר? נשאר לכם קלקר מהאריזה? תפוררו את הקלקר לחתיכות קטנות לקבלת שלג! בעזרת השלג יוצרים עולם מושלג כמו אנטארטיקה.







ואולי סתם סצינה חורפית.





ניתן ליצור עולם מושלג גם באמצעות קמח.





או עם קוקוס גרוס.






בעזרתם של העולמות הקטנים ניתן להכיר לילדים נושאים חדשים, במיוחד עכשיו כשכולם בבית ולא לומדים. למשל, האינדיאנים והמערב הפרוע




 הילד מעוניין ללמוד על החלל? צובעים אורז בצבע כחול, מוסיפים כוכבים, גולות, וכל דבר אחר שיכול להזכיר חלל. ומתחילים לחקור. כל השלבים לצביעת האורז ברשומה הזאת


 לילדים יותר קטנים מוסיפים גם היבט סנסורי. מוסיפים למיכל גדול פסטה יבשה, שיבולת שועל, דגנים או עדשים וקיבלתם הפעלה לחצי שעה לפחות. הוספנו מכוניות קטנות, יצרנו אתר בנייה.




הוספנו פיות ובתים קטנים, קיבלנו עולם קסום ומופלא. 




 ומי גר ביער? או בספארי? בואו נגלה ביחד! (יער) (ספארי).



ומה עם דינוזאורים? ומכוניות? ובעלי חיים קטנים מפלסטיק? מסדרים את הכל על נייר אריזה גדול, וקיבלנו את עולם הדינוזאורים הענקי הזה.









אם אין לכם כח להפעלות גדולות, הנה כמה רעיונות פשוטים. חווה בקופסה.





עיירה קטנה.





כביש סוען.




ואם החלטתם לנצל את השהייה הארוכה בבית למיון הצעצועים, לפני זריקת הצעצועים השבורים, אולי כדאי לבנות מגרש גרוטאות קטן?








חדשים בבלוג? תרשמו כמנויים לבלוג וגם מזמינה אתכם לעמוד הפייסבוק שלי, לעולם היצירה עם פעוטות וילדים. שם ניצור, נשחק ונשלב את שניהם יחד.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...